Skrivet av: sabrasweden | maj 7, 2012

Bön för 78 årig lärare

Kära Vänner

Vi vill berätta för dig om en tråkig händelse som vår lärare i hebreiskan, Bebah, råkat ut för.

Hon är 78 år gammaloch en av dom som barn överlevt Förintelsens fasor i ghettot i västra

Ukraina under andra världskriget.

Bebah har varit med Sabra från starten och gjort mycket gott arbete för organisationen. De flesta av dom som återvänt till Israel från vår stad har fått undervisning av Bebah i hebreiska, och även fått med sig grunderna i judiska traditioner och kultur på samma gång.

I vintras halkade hon och föll på en isig trottoar och slog sig i ryggen. Hon sökte inte någon vård  med en gång och var säker på att värken i ryggen skulle ge med sig inom några dagar. Men smärtan tilltog för var dag och till slut sökte hon upp sjukhuset där man berättade, att hon fått en skada på kotpelaren. Sabrateam bistod Bebah med att bekosta viss medicinering medan hon var på sjukhuset och vi hjälpte även henne med resor under rehabiliteringen.

Efter behandlingen kände sig Bebah mycket bättre och allt verkade bra med hennes hälsa. Men för inte så länge sedan kom nya bekymmer i hennes liv. Hon började se sämre och läkaren sa att hennes fallskada kan ha orsakat detta. Bebah försökte efter bästa förmåga att få ihop pengar till en operation, men pengarna räckte bara för en operation av det ena ögat. I dagsläget är hon hemma och måste tillbringa mycket av sin tid i sängen samt vara mycket försiktig med sin hälsa. Så fort hon har tillfrisknat helt bör hon göra operationen av det andra ögat.

Kära vänner, vi ber om din hjälp för denna underbara kvinna! Be gärna för Bebah och må den Allsmäktige ge henne styrka att gå igenom denna prövning. Be att hon kan få ihop tillräckligt med pengar till en ny ögonoperation. Och be att läkarna ska vara visa och seriösa så att Bebah´s syn blir bevarat!

Med kärlek och shalom

Sabrateam

sabra@sabra.ru

www.sabrafund.org


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: