Skrivet av: sabrasweden | augusti 3, 2012

Vädjan om stöd för Vlad i Israel

2012-08-03

Shalom kära Vänner!

Här kommer en vädjan för en handikappad som har det svårt i Israel. Se nedanstående översättning. Märk din gåva med “Vlad”, så vet vi att det är honom du vill ge ditt stöd. 
Kontonummer: Pg 167 04 94-2

Gud välsigne dig!

—————————————————————————————-

Kära vänner,

Vi vill dela med dig en sorglig historia om en bra men olycklig människa. Han heter Vlad  och bor i Israel och ber dig om någon hjälp som du kan ge honom.

Vlad är 31 år gammal. För hela sitt liv har han lidit av ensamhet, hunger, fysisk och psykisk smärta, likgiltighet från människor runt omkring och att det känns hopplöst. Han föddes i Ukraina med mycket allvarlig patologi – CP (cerebral pares). Hans mor hade använt droger och det ledde till olyckliga resultat … Hon övergav honom, vilket dömde honom att lida av detta.

Vlad skickades till en särskild bostad för handikappade barn från födseln, där han tillbringade 4 år. Sedan flyttade de honom till ett barnhem som blev hans hem fram till sin 18-årsdag. På grund av det faktum att han knappast rörde sig och talade, fick han regelbundet övergrepp från andra barn och vårdgivare.

Vid 18 år gammal var han tvungen att lämna barnhemmet och den enda stöd han fick från socialtjänsten var en plats på ett vårdhem. Under 10 år hade han bytt många vårdhem och förlorade allt hopp för framtiden. Lyckligtvis träffade Vlad en underbar kvinna som fick veta om hans judiska rötter och hjälpte honom att förbereda dokument för att flytta till Israel.

Vlad kom till landet för tre år sedan. Nu bor han i närheten av Afula och för ett år sedan fick han en social bostad. Med stor tacksamhet minns han de människor som deltog i hans liv och hjälpte honom att komma till det förlovade landet och få ett hem.

Vlad klagar inte på sin situation, men han har allvarliga fysiska och finansiella svårigheter. Till exempel, bara inte för så länge sedan fick han ett bord till sitt hem – en god granne hjälpte honom med det.

Gå till en butik, gå uppför trappan, ta en buss eller städa huset är saker vi enkelt kan göra och bara gissa hur svårt det kan vara för funktionshindrade. Vlad har ingen familj och bor ensam, så han måste göra övermänskliga ansträngningar för att göra sådana saker.

Tyvärr kan vi inte publicera hans foto, men vi ber er att be för den här killen, för att stödja hans kropp och själ, det svåraste för en människa, särskilt för en handikappad person, är att vara ensam.

När vi berättar för honom om att hundratals människor ber för honom, är vi säkra på att hans ögon fylls med tårar av glädje och inte smärta.

 ”Bättre två än en, ty de får god lön för sin strävan.  Om de faller, kan den ene resa upp den andre. Men ve den ensamme! Om han faller, finns det inte någon som kan resa upp honom. ”  Predikaren 4:9-10


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: