Skrivet av: sabrasweden | augusti 3, 2012

Vlad och Mark Zinovsky från Novosibirsk

2012-08-03

Shabbat Shalom kära Vänner!
Här kommer ytterligare en glimt från Sibirien/Israel.
Gud välsigne Dig!
===========================

Det är en välsignelse för oss när vi träffar människor som gör Aliyah på grund av sin stora kärlek till Israel och som vill arbeta och leva för välstånd staten och nationen. Och vi hjälpte gärna sådana människor i sommar …

Image

Vi vill berätta om en mycket liten familjs återvändande, som nyligen flyttade till Israel från östra Sibirien: Vlad, 42 år gammal, en mycket bra och framgångsrik kirurg från Krasnoyarsk och hans son Mark, 12 år gammal, en bra ishockey spelare och mycket smart kille. Vi frågade dem inte om Mark mor, men som vi kunde förstå hade de har levt utan henne ganska länge.

De fattade beslutet att flytta till Israel för ca 2 år sedan. Det tog lång tid att förbereda alla papper för konsulatet och bekräfta deras judiska rötter, men det var inte bortkastad tid utan började lära sig hebreiska och leta efter ett ställe där de kunde ”kasta ankar”. Slutligen fann de en plats där de skulle älska att starta nytt liv – en Kibbutz ligger inte långt från Kinneret.

Det är en bra skola där Mark kan fortsätta sin matematiska lektioner och även spela ishockey där! Fadern och sonen har hittat entusiaster som vill inrätta en ishockey lag i skolan. Mark talar engelska och kan Hebreiska mycket bra så det var verkligen lätt för honom att starta skolan i den nya platsen. Den första dagen i skolan var mycket framgångsrikt för pojken – han högpresterade i både matematik och engelska.

Vlad har redan fått kontakt med ett sjukhus som väntar på att anställa honom och de är överens om att ge honom ett år eller ännu mer för att förbereda alla papper och lära sig hebreiska.

Vi hade ett kort samtal med Vlad en vecka efter deras ankomst, han tackade alla som ekonomiskt hjälpte och gav dem moraliskt stöd, och till slut sade han: ”Vad jag känner nu? Jag känner att vi är hemma äntligen! ”

Må Gud, Israels hålla dessa underbara människor i sin kärlek och under hans skydd!

P.S. Fotot togs i Novosibirsk efter mötet i den judiska byrån (Jewish Agency).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: