Skrivet av: sabrasweden | september 3, 2012

Rapport om återflyttare till Israel från Sibirien

Shalom kära Vänner!

Här kommer en rapport om återflyttare till Israel från Sibirien.

 Gud välsigne Dig!

 

Hesekiel 34:13: ”Jag skall föra dem ut från folken och samla ihop dem från länderna och låta dem komma till sitt eget land …”

 Till en början bör det påpekas att under sommaren är antalet återflyttare betydligt färre än under andra årstider.

 Många väntar till den israeliska värmeböljan är över och föredrar att vänta till hösten eller vintern  med sin anpassning till det nya klimatet.

 ImageÅrets sommar är inget undantag, i juni och juli gav vi ekonomiskt stöd till 5 respektive 6 personer. Vi har redan berättat för er om gruppen återflyttare i juni, så vi ska nu gå över till gruppen för juli.

Vi har betalat tågbiljetterna för två familjer från Sibirien från deras hemstäder Krasnoyarsk och Novoaltaysk till Novosibirsk, samt kostnaden för deras internationella pass.

Familjen från Krasnoyarsk med pappa Sergey 32 år, hans fru Victoria 28 år samt två barn Vlad 8 år och Pauline 3 år, kom till Netanya, en stad som ligger inte långt från Tel-Aviv. För ca. två år sedan var Sergey med i en allvarlig bilolycka och tillbringade några månader på sjukhuset. Tyvärr så kunde han inte återgå till sitt jobb pga den skada han fick, och än idag är han beroende av käpp.

ImageHan förlorade sitt jobb och har sedan dess varit arbetslös. Läkarna gjorde sitt bästa för att rädda hans ben, men man kunde inte hjälpa honom att slippa kryckan. Deras vänner som flyttat till Israel för många år sedan övertalade Sergey och familjen om att den israeliska vården skulle få honom på fötter igen.

ImageEn annan anledning till deras flytt till Israel är barnen. De vill att Vlad och Pauline, ska få växa upp i ett demokratiskt land med politisk och religiös frihet.

De har aldrig varit i Israel och har sett landet bara på bilder. Detta var deras första resa till Israel (med enkelbiljett) och ett nytt liv. Må den Allsmäktige hjälpa dem att hitta ett gott hem och lösa problemen.

Natalie 31 år och hennes son Yegor 11 år, från Altai regionen, reste till Ashkelon för att återförenas med Natalies familj, en mor och en syster, som hade flyttat till Israel i början av 2000-talet. De drömde om att få göra resan tillsammans alla tre, men Natalies make ville inte. Natalie och Yegor gjorde flera besök till Israel men reste alltid tillbaka till Sibirien. ”En del av våra hjärtan har vi kvar i Eretz för evigt”, sa´ dom med tårar i ögonen.

 I början av året ändrade en dramatisk händelse deras liv helt, Natalies man övergav familjen.

ImageSå ingen eller inget kunde hålla Natalie och Yegor kvar i Ryssland längre, Yegors far hindrade dom inte heller utan lät honom flytta utomlands. Så nu är dom tillsammans i det Förlovade landet och familjens dröm har gått i uppfyllelse. Guds plan för den här judiska familjen har gått i uppfyllelse!

Kära vänner, uppe på allt annat, vill vi berätta att biljettpriserna stiger kontinuenligt och vi har inga möjligheter att stödja alla återflyttare som söker vår hjälp.

 Vi har två Olimgrupper i september, 15 personer i början på månaden och 10 i slutet. De flesta av dem är unga människor som vill komma till Israel för att bo och studera. Kära vän, om du vill vara en del i detta heliga verk och bli vår partner till att hjälpa de judiska folket att återvända till det Förlovade landet, kan du bidra med skänka pengar för att stödja vår verksamhet!

Du kan göra det direkt till http://www.sabrafund.org.

Tack för din hjälp!

”Den frikostige blir rikligen mättad, den som vederkvicker andra kommer själv bli vederkvickt.” Ords. 11:25.

P.S. På gruppbilden kan du se ytterligare tre människor, de är återflyttare från Novosibirsk.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: