Skrivet av: sabrasweden | september 17, 2012

Brev från Moti Klimer ang skolmateriel till barnden

2012-09-17

Shalom kära Vänner!

Vi fick ett brev från Moti om skolmaterielen till barnen. Tack Paula för din översättning av brevet.

Gud välsigne er alla!
———————————————————————————-

Kära vänner!

Några veckor före det nya skolårets början fick vi en förfrågan från lärare och rektorer på skolorna här om vi kunde hjälpa barn i behov. Vi har tidigare publicerat en lista över nödvändigt material som vi behövde anskaffa.

Jag har fått veta om problemet under mina möten med skolans ledare samt från borgmästarens kontor. Det har också skrivits i tidningarna om att det finns många barn i Israel som inte har några medel till att köpa det skolmaterial som krävs för studierna.

Köpet av skolväskor och diverse skrivmaterial täckte bara en liten del av deras behov, men det var allt vi kunde göra för dem. Vi levererade en del av de köpta varorna till skolorna, resten delades ut till behövande familjer via vice borgmästarens kontor.

Som ni redan vet så är det förbjudet att ta bilder på barn, så under utdelningen togs alla bilder bakifrån, men vi kunde se deras glada ansikten och hur de var utom sig av glädje.
Utdelningen skedde på andra skoldagen då alla församlade kunde bevittna barnens jubel.

Medan jag pratade med skolans rektor, kom en lärare fram till oss och berättade hur barn kom till skolan utan böcker och utan ekonomiska möjligheter att köpa några.

Rektorn såg mig i ögonen och sa: ”Moti, jag vet inte vad jag ska ta mig till! Jag känner till dessa familjer och vet att de har verkligen inga pengar till sina barns skolgång. Hur ska ett barn kunna lära sig utan böcker?” Då sände jag inom mig en tyst bön till Gud: ”Allsmäktige Fader, hjälp oss att fortsätta stödja dessa barn, åtminstone till en del!”

Vi hade bara möjlighet att köpa böcker åt 20 barn och vi förstår att detta är bara en droppe i havet.
Men den droppen är mycket betydelsefull, tack vare er hjälp kära vänner, har det varit möjligt för oss att ge dessa bidrag,

Det går inte att berätta i ord hur mycket det rörde mig när jag lyssnade på lärarnas beskrivning om de fattiga barnens situation! Jag vill dela deras historier med er och kan hända att mitt brev till er blev lite långt. Jag har bett Olga skicka iväg dem till er för att läsa och att dela med människor som vill stödja oss.

Jag vill tacka min kära vän Arthur Vincent för hans hjälp med publiceringen av vår nya ljusa, vackra och tydliga kalender.

Jag vill också passa på att tacka våra lokala volontärer Alice, Nina, Larissa och Nelly för all hjälp med sortering, packning och med utskicket av kalendrarna. De drog det stora lasset.

Jag tackar Gud för att Han sände till oss dessa underbara människor.

Jag tackar också er kära vänner för ert stöd och det förtroende ni fortsätter att ge oss!
Vi är verkligen i behov av det för att kunna hålla vårt hjälparbete vid liv!

Jag hoppas att vi kan ses snart!

Med mycket kärlek

Moti

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: