Skrivet av: sabrasweden | november 15, 2012

Krig i Israel – Brev från Moti Klimer

Shalom kära vänner,

Jag tror att du vet från nyheterna vad som händer nu i södra delen av landet. I Gaza-området försöker Israel nu förstöra basen för långdistansraketer. De raketer som kan nå Tel Aviv! Raketer som de fått från Iran och kan flyga 65 km långt. Denna operation kallas ”Kolumn Cloud” (Molnstoden) och började samtidigt när chefen för Hamas armé dödades av den israeliska flygvapnet. Hamas och alla andra terrororganisationer var säkra på att, på grund av valet och situationen och förhållandet med de nya ledarna för Muslimska brödraskapet i Egypten, skulle Israel vara rädda för att svara på bomberna från Hamas.

Efter så lång tid som Israel hållit tyst trots raketer och bomber från Gaza sida, beslutade Israel att äntligen börja reagera och försöka göra det bästa att inte göra illa och skada de civila i Gaza.

I denna stund som jag skriver detta brev till dig nu, är det ca 2 timmar sedan en familj dödades i Kiryat Malachi och en baby skadades. De försöker nu att rädda hans hand i en speciell operation.

Naturligtvis Egyptens president och Jordanien regeringen och andra arabländer och även andra palestinier i Samarien och Judéen börjar bli mer och mer mot Israel.

Som ni minns flyttade de israeliska styrkorna ut från Gaza, så att palestinierna skulle kunna leva sitt eget liv utan någon påverkan av den israeliska myndigheten. De kunde ha startat ett mycket trevligt liv där. Hela tiden har Israel fortsatt att förse dem med el, vatten, mat, mediciner och allt annat befolkningen behövs. Det var diskussioner om huruvida även att förse dem med cement för att bygga hus, men de var oroliga för att kanske palestinierna skulle använda cementen för att bygga skyddsrum för raketer. Även om de var oroliga för det, har israel gett dem cementen. Och det hände: palestinierna byggde dessa skydd nära förskolor, skolor, moskéer och på de platser där det lever stora folkmängder.

Det första som det israeliska försvaret har bombat, efter detta fruktansvärda regn av bomber från Hamas var dessa raketskydd  och de gör det mycket noga och försiktigt! Också innan bombning av ett raketskydd varnbar de först de civila. Om någon såg hur det israeliska flygvqapnet sköt på bilen … du kan se att de bara bombade det efter att bilen var i ett öppet område, efter att en buss passerade. Först då de sköt på bilen.

Vi vet inte hur lång tid detta kommer att ta.

Vi på Sabra förbereder att ta emot människor från området, att bo ett tag i Sabra House. Vi kommer att försöka få hit familjer med barn lika som vi gjorde det förut (Libanonkriget).

Här i Afula det är tyst. Det finns inga problem här. Men det är mycket smärtsamt att veta vad som händer med vårt folk i söder. Vi skulle vara glad om du ville be.

Vi förbereder också att leverera mat i området. Jag kommer att låta dig veta så fort som möjligt när vi börjar.

Kära vänner, nu mer än någonsin behöver vi dina böner, uppmuntran och stöd. Jag kommer att vara mer än glad om du vill skicka ett bönebrev om det. Och också att du vill att nämna högtiden Hanukkah som snart kommer.

Hanukkah är ljushögtiden. Vår Herres ljus. Ljuset från vår Gud. Denna Hanukkah vill vi göra fler och fler barn och familjer lyckliga genom att ge dem en möjlighet att tända ett ljus, för att ge dom mat och att göra dem lite gladare, de behövande.

Må vår Gud välsigna er,

Moti

www.sabrafund.org


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: