Skrivet av: sabrasweden | november 26, 2012

Rapport om Familj som gjort Aliyah till israel från Sibirien

Vi är mycket glada att kunna meddela att vårt arbete med att stödja nya emigranter fortsätter. Trots alla svårigheter, är det judiska folket i Sibirien redo för den stora svårighetsgraden  att flytta en mycket lång väg.

Image 

 Idag skulle vi vilja dela nyheter om en familj från södra Sibirien som stöddes av Sabra för några veckor sedan. På sommaren träffade vi dem för första gången, när de kom till Novosibirsk från Barnaul för att träffa Israel s konsuln och presentera dokument som bekräftar deras judiska rötter. Vlad (38 år), sin fru Juliya (37) och barnen Daniel (17) och Diana (13) fattade äntligen ett beslut om att förena sig med resten av sin familj, för att vara mer exakt med mormor som lämnade för Israel 1999.

 Det var inte några problem med dokument, så i september fick familjen visum för permanent uppehållstillstånd i Israel och de gjorde omedelbart Aliyah. Så just nu är hela familjen  samlade där.

Vlad är en hydraulik-ingenjör och han hoppas på att bli användbar för landet, Juliya är en manikyr och planerar att starta ett eget företag inom detta område. Planen för barnen är att avsluta skolan, och sedan vara utbildade i ett av israeliska universitet. Båda har en stor önskan att tjäna i IDF.

Kära vänner, vänligen be för lycklig framtid för denna familj i det förlovade landet! Må alla deras drömmar bli uppfyllda!

Snälla, be för Aliyah!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: