Skrivet av: sabrasweden | februari 18, 2013

Snart firas högtiden Purim i Israel

Shalom kära Vänner!
Nu är det strax Purim i Israel och vi har fått ett brev från Moti Klimer.´
Vi har översatt det och lagt upp det här nedan.
Tack för vad ni gör för Guds egendomsfolk i Israel genom Sabra.
Gud välsigne Dig!
_____________________

Kära bröder och systrar,

Månaden Adar startade för 2 dagar sedan och vi firar Purim denna månad. Purim är en helgdag som visar oss att Herren håller Israels barn i sin hand. Detta är den högtid när vi läser Esters bok i Bibeln. När vi läser den på djupet, kan vi se hur vår Herre `s händer är närvarande i varje kapitel, varje vers och varje ord. Vi kan se hur vår Herren styr världen på ett vist sätt. Han förändrar människornas hjärtan, öden och beslut. Det finns ett kapitel som talar till mina kristna bröder och systrar. Jag talar om Esters bok 4:13-14 när judiska folket hade sorg och en bitter tid och de behövde hjälp. Mordechai kom till Ester och sa till henne att gå till ”kungen” och inte att tiga vid denna tidpunkt. Detta är det ord som Bibeln talar till dig. Vi behöver ditt hjärta, dina händer och dina böner. Det är dags att stå i gapet för Israels folk.

Det är en gammal tradition i de judiska rötterna som berättar att hjälpa de fattiga och ge dem glädje. I kapitel 9:19 i slutet står det skrivet: ”Det är därför judarna som bor på landsbygden de som bor i byarna – observera den fjortonde månaden Adar som en dag av glädje och fest, en dag för att ge presenter till varandra ”. På hebreiska betyder inte bara att ge presenter, men det är också vanligt att ge gåvor med mat, bland annat godis, för att ge glädje till de fattiga. Det står skrivet att denna högtid var en helgdag som skall firas från generation till generation. Även i slutet av Esthers bok 9:22 står det skrivet om att ge gåvor med mat till varandra och gåvor till de fattiga.

Vi,  Sabrafamiljen,  fortsätter att ge sådana presenter sedan många år tillbaka. I år vill vi välsigna 3 skolor, 2 internatskolor, överlevande från Förintelsen och de behövande som kommer till middag hos oss 3 gånger i veckan. Vi kommer också att ge några presenter till de familjer som vi ger matpaket till varje vecka.

Kära bröder och systrar, glöm inte ens för ett ögonblick att all hjälp vi får är från de donatorer som med kärlek och glädje, lust och intresse att göra gott för Israels folk genom Sabra. Jag slutar inte att be för dessa som hjälper oss, be för oss som vill vara en del och en gren av Olivträdet, vilket i själva verket är vad Kungars Kung vill att vi skall vara.

Shalom och mycket kärlek från mig,

Moti och Sabrafamiljen

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: