Skrivet av: sabrasweden | april 9, 2013

Rop från Sibirien för Roma och hans familj

2013-04-09

Shalom kära Vänner!
 Idag fick vi ett rop från Irina i Novosibrisk – Sibirien. Det gäller pojken Roma och hans familj, som Sabra gett stöd under flera år. Vi har tidigare rapporterat om honom. Läs här nedanropet från Irina i Sibirien.

Tack för era förböner och stöd!
Gud välsigne Dig!
Varma hälsningar
Alf och Sigrid

————————————————————————

På grund av den svåra ekonomiska situationen har det humanitära biståndet i Sibirien minskats mycket. Så nu stödjer vi människor som verkligen är behövande och det finns ingen som kan hjälpa dem annars.

I mars fick från våra norska vänner fick vi ett paket med nya tonårskläder som vi fördelat till 9 fattiga barnfamiljer.

Bland dem fanns bröderna Artem och Roma (Roma, en pojke som har fick blodcancer 8 år sedan och som har kämpat för sitt liv sedan dess) vars familj bor i mycket fattiga förhållanden med en tågvagn som hus. Hur som helst, under vårt besök verkade allt bra och familjen väntade på att våren ska “starta” köksträdgården.  Nya tröjor, strumpor, jackor och skor var förberedda för den nya säsongen. I slutet av mars fick vi ett riktigt rop av hjälp – Roma måste till ett sjukhus beroende på en akut attack av hans sjukdom. Situationen är mycket allvarlig och det är nu fråga om liv och död. Vi stödde pojken med att köpa vissa mediciner, men vår hjälp är en droppe i havet.  För att rädda Roma´s liv måste  familjen hitta pengar för kirurgi – tiotusentals euro. Det är omöjligt att hitta sådana stora pengar på kort tid, så familjen hoppas på ett motsvarande mirakel som hände 2004 när läkarna gav honom bara några månader att leva …

Kära vänner, ber vi dig att delta i våra böner för Roma och hans familj. Den värsta mardrömen har kommit tillbaka till deras liv. Må Gud ge dem alla styrka och tro att genomgå denna fruktansvärda prövning. Delta i våra böner och hjälp Sabra att stödja deras långa- lidandes familj. Vi behöver din hjälp.

(på bilden Artem och Roma med nya jackor och skor. Roma var mitt under hormonbehandling det är därför han upp i vikt)

SANYO DIGITAL CAMERA


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: