Skrivet av: sabrasweden | maj 7, 2013

Från Moti: Jerusalemdagen 8 maj

sabralogo
Afula, 7 maj, 2013
Shalom kära vänner,
I morgon, den 8 maj, firar vi Jerusalemdagen.
Denna heliga stad tillhör oss, Israels barn, och har gjort det under de senaste 4000 åren: Guds Stad. För nästan 200 år sedan kunde inte det judiska folket leva i denna stad som en jude. De ville bo där, eftersom den tillhör Israels barn som ett arv från Gud, men de fick inte.
Ottomanerna lät oss inte att leva där.
Britterna begränsade oss: från det att Israel blev en stat kunde vi inte röra klagomuren eller besöka dessa heliga platser där våra förfäder hade varit.
Denna stad, som det judiska folket nämner i sina böner, morgon, eftermiddag och kväll, i varje bröllop, överallt i världen ber de  för Jerusalem. Och de krossar ett glas på grund av Jerusalem, för att påminna oss om Jerusalems förstörelse och katastrof.
Psaltaren 137:6
 Min tunga må fastna i gommen om jag inte tänker på dig
om jag inte låter Jerusalem vara min högsta glädje.
Även nu vill vi fortsätta att påminna oss om att inte alla i det judiska folket har återvänt till Landet och att det  3:e templet fortfarande inte är byggt.
Speciellt i dessa dagar när många nationer inte är överens om Bibeln och inte är glad att Jerusalem tillhör det judiska folket och att de åter vill dela upp staden. Därför är det en stark anledning och orsak till att du, som älskar Israels Gud, staten Israel och Israels folk, behöver be för fred i Jerusalem och att prisa Gud att hans stad är odelad!
Psaltaren 122:3
Jerusalem, du välbyggda stad där hus sluter sig till hus, .
Under denna dag i Jerusalem när du träffar dina vänner, eller när du talar med dem i telefon säger till varandra: ”Shalom, Gud välsigne dig! Mitt Jerusalem tillhör Israel! ”
Minns Jerusalem idag i era böner, i era kyrkor, era församlingar, era möten för ett par minuter och be för fred i Jerusalem och glöm inte att säga:
”Mitt Jerusalem tillhör Israel!”
Din bror,
Mordechai (Moti)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: