Skrivet av: sabrasweden | maj 23, 2013

Hörnan för överlevande från Förintelsen

Bild

‘Comfort, comfort my people…’  Isaiah 40:1      נחמו נחמו עמי


Dessa underbara människor: De överlevande från Förintelsen, vi träffas och vi ser dem. Vi lyssnar till deras berättelser, hur mycket de har lidit i sin barndom. Vi bestämde oss för att då och då skicka dig en verklig livshistoria. Dessa människor rör sig långsamt långsamt, men vi får inte glömma vad som hände.

Vi ser dessa människor, vi vet deras namn, och de lever med dessa historier. För vissa av dem, även i dag, är det svårt att prata om det. Några av dem vill berätta.

Så, från tid till tid skickar vi en historia och du kommer att be för dem som ska uppmuntras i resten av deras liv. Att bli lite tröstade under sina livs höst.

 

Kära vänner,

Vi skulle vilja be er att be för en förintelseöverlevande, Shaul. I oktober 1941 då tyska trupper invaderade Odessa i Ukraina, kom Shaul, hans familj och andra judar till det kommunala fängelset. Därifrån blev alla deporterades till Domanyov Ghetto. Fascisterna delat in dem i två grupper: män och kvinnor. Männen stannade i gettot och alla kvinnor och barn deporterades till ett dödsläger.

Little Shaul räddades från döden genom hans fars yrke. Han var en konstruktions- specialist och fick flytta till ett annat Ghetto. Den äldre brodern till Saul dog medan han höll på att bygga en bro och hans yngre bror dog också.

Idag bor Shaul i Israel, han är en gammal man, men dessa hemska minnen från sin barndom har följt honom hela  livet, den barndom som han aldrig fick ha …

Tack så mycket för era böner, kära vänner. Gud välsigne ditt hjärta!

Mordechai (Moti)

Bild


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: