Skrivet av: sabrasweden | juni 3, 2013

Bar & Bat Mitzvah för underbara pojkar och flickor

sabralogo
Psalm 9:19
”Men den fattige skall inte bli glömd för alltid,
de betrycktas hopp skall ej bli om intet för evigt.”

Shalom kära vänner,

På Jerusalemdagen för tre veckor sedan, firade en av våra skol bar & bat mitzvah för sina  pojkar och flickor. Detta är en viktig fest i det judiska livet: när en ung man i 13 års ålder och en ung flicka i en ålder av 12, ingår sin förbindelse med Gud och tar ansvar för sitt beteende. I judendomen är födelse, bar-mitzvah (konfirmation), bröllop och dödsdagen mycket viktiga milstolpar i livet. Bar-mitzvah och bröllop anses vara den mest spännande och är full av glädje.

På bar-mitzvah kallas pojkar för hatan (brudgummen) och flickor kala (bruden).  Sabra haft förmånen att glädja bar-mitzvah brudgummar och brudar, liksom alla barn på internatskolan.

Det var så rörande att se hur glada dessa ungdomar var och att se dem tillsammans med sin familj, vänner och andra gäster. Det gjorde mig så glad att se att vi kunde göra dem glada och hjälpa dem fira denna, så viktig dag i deras liv.

Många gäster var inbjudna: borgmästaren i Afula, företrädare för den kommunala förvaltningen, rektorer, lärare, rabbiner och naturligtvis vårt Sabra-team: jag och våra kära volontärer var också där. På skolgården var festliga bord dukat med godsaker och det var också en glad konsert.

Jag stod upp för att välsigna alla dessa ungdomar och jag berättade om vänner till Sabra som bor i olika länder och som älskar Gud, Abrahams, Isaks och Jakobs Gud, och de ber innerligt för Israel och det judiska folket. Och medan jag välsignade dem kände jag att jag inte stod där ensam. Jag kände att jag stod där tillsammans med er, med er alla, välsignade dem och försökte att visa Guds kärlek.

De gav Sabra en vimpel som uppskattning för den hjälp som vi ger. Det är en stor ära för oss att skicka denna bekräftelse till dig: ni alla som ber för Israel och barnen på internatskolan.

Tack så mycket för ert stöd, er hjälp och era böner.

Må Gud övertäcka dig med Sina vingar.

Mycket kärlek,

Mordechai (Moti)

http://www.sabrafund.org

 

1

2

Från vänster volontärer: Josetta Greeve från Holland som jobbar som sekreterare på Sabra. Ingrid från Norge (vet inte namnet på den mörkhyade volontären)

8
12

 

 

 

Moti talar på festen

18

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: