Skrivet av: sabrasweden | juni 4, 2013

Böneäme för Berry och hans mor Zipora

Shalom kära Vänner!
Så har vi då fått ett böneämne från Moti. En mor, Zipora, som har cancer och hennes unge son Berry som hjälper henne. Det är hjärtskärande att läsa om detta och samtidigt vet vi att det är ett oerhört lidande som pågår överallt i världen inte minst i vårt eget land. Då känns det bra att få ropa till Gud om barmhärtighet och omvändelse för vårt land och folk, samtidigt som vi får förmånen att be väldigt konkret för en liten familj i Guds eget land.
 Gud välsigne Dig genom Jesus Kristus vår Herre!

===================================================

sabralogo

Psalm 9:19
”Men den fattige skall inte bli glömd för alltid,
de betrycktas hopp skall ej bli om intet för evigt.”

Shalom kära vänner,

Vi skulle vilja be er att be för Berry, Zipora son. Den 18 maj hade han sin födelsedag och han blev 11 år gammal.

År 2000 avled  Ziporas dotter. Flickan dog medan hon skulle  rädda ett barn. Under 2002 Zipora gjorde Aliyah till Israel med sin baby som var endast 2 månader. Under kriget med Libanon 2006 bestämde hon sig för att donera sitt blod till soldaterna och man upptäckte då att hon hade cancer.

Från det ögonblicket började en ansträngande kamp. Zipora uppfostrar sin son på egen hand. I denna svåra tid för denna lilla familj, vill Sabra ge dem en hjälpande hand. Vi hjälper dem ekonomiskt, med kläder och mat.

Little Berry har upplevt en hel del i sitt liv: Hans mor förlorar ofta medvetandet efter kemoterapibehandlingen (cellgiftsbehandling). Då barnet hjälper sin mamma att stå upp, göra sitt te, ge henne några mediciner, ge henne vatten. I nuläget hjälper han henne ständigt att gå och handla och ser efter deras lägenhet.

Men trots alla svårigheter är pojken full av kärlek och glädje. Han utövar boxningssport och spelar ett musikinstrument, trombon. Det har varit en konsert nyligen på en musikskola där Berry deltog i. Pojken gick fram till scenen och sade att han skulle spela för sin mor.

Denna månad hade han sina första tävlingar i boxning och Berry tog andraplatsen. Låt oss önska honom lycka till även i detta område.

Zipora säger: ”Berry är min stolthet, varje dag han gör mig glad genom hans framgångar och hjälp.”

Tack så mycket för din bön, kära vänner.

Må Gud välsigna dig rikligen!

Mordechai (Moti)
 
www.sabrafund.org

Berry


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: