Skrivet av: sabrasweden | september 3, 2013

Stöd till skolbarn i Israel

2013-09-03

Shalom Vänner!
Idag fick vi en rapport från Moti om hur Sabra hjälper fattiga barn vid deras skolstart den 1 sept. Denna rapport kommer samtidigt som vi idag besökte den Loppis som två av våra medlemmar i Israelföreningen startat. Läs om denna loppis genom att klicka på länken till höger.  Ett intressant sammanträffande tycker vi. Här kommer den översatta rapporten från Moti:

Afula, 27 augusti 2013

Shalom kära vänner,

Skolorna i Israel har redan börjat. (Detta år före den första september,  på grund av högtiderna Rosh Hashanah och Yom Kippur.) Det är ingen  hemlighet att situationen i Israel blir hårdare och hårdare och skolavgiften är ganska hög. (Jag får betala för min son Ben Zion  2500 NIS (ca 5000kr), då ingår inte alla skolmaterial.)

Så, tills nu har vi hjälpt människor som inte har några ekonomiska  möjligheter,  i  4 skolor med 10 barn i varje och 5 barn i en 5:te skola. Vice Borgmästaren i Afula har önskat att få hjälpa till med 20 barn.  Vi har också hjälpt familjer som vi känner och som absolut behöver hjälp:  5 barn.

Tills nu har vi hjälpt totalt 70 barn. Räknat i Euro blev det : 6,650 EURO Tack så mycket för din hjälp och ditt arbete. Vi är väldigt glada att vi har kunnat hjälpa detta år. Tack Gud att vi kunde göra ett minimum!

Om det finns människor som vill ge mer, kommer vi att bli mycket glada, för då kan vi hjälpa fler barn.

Gud välsigne ditt hjärta!

Din bror Mordechai


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: