Om Sabra

Sabra är en judisk organisation som tillsammans med kristna hjälper det judiska folket i Israel, Sibirien och Östryssland. Sabra grundades av Moti (Mordechai) Klimer år 2002. Som organisation delar vi hans vision att bygga broar mellan kristna och judar. Detta gör vi genom att undervisa om judiska rötter och traditioner, engagera oss i humanitär hjälp samt delta i olika samarbeten med judiska organisationer.

Känner du och tror som vi, att Guds förbund med Israel och det judiska folket fortfarande gäller? Då har du här en möjlighet att hjälpa Guds egendomsfolk i Israel och i Sibirien, där många judar idag har det mycket svårt. Läs gärna mer om vårt arbete här på vår webbsida.

Du som besöker denna sida för första gången och inte vet vad Sabra är, får här en kort introduktion. Sabra är en ”ung” organisation som grundades 2002. Det är många som lider i denna värld och det är många hjälpbehov. Men känner du och tror som vi, att Guds förbund med Israel och det judiska folket fortfarande gäller, så har du här en möjlighet att hjälpa Guds egendomsfolk i Israel och i Sibirien, där många judar har det svårt idag och det blir värre och värre. Grundaren Moti Klimer fick visioner från Gud. De är i korthet följande:

  1. Första visionen från Herren är att bygga en bro av bön, kärlek och barmhärtighet mellan kristna och judar.
  2. Gud visade honom också att vi måste hjälpa våra syskon, det judiska folket hem, till det utlovade landet. Gud har lovat det och han vill fullfölja det.
  3. Tredje delen av visionen är att undervisa och leda det judiska folket tilbaka till sina ursprungliga rötter; att ta tillbaka de rika arven och löftena som de fick som sin förstfödslorätt.
  4. Nästa vision är att hjälpa äldre, handikappade, invalider och fattiga människor med att ge dom den humanitära hjälpen de behöver.
  5. Herren gav honom också en vision om att hjälpa föräldralösa barn i fosterhem och barnhem med att sörja för humanitär hjälp ang. hälsa, undervisning och utveckling.

Mer detaljerad information om Sabra.

Gå också gärna in på Sabras officiella hemsida på engleska:  www.sabrafund.org Du kan där prenumerera på nyhets- och bönebrev. Vi översätter breven till svenska. Så om du inte är så bevandrad i engelska, kan du få de översatta nyhetsbreven, om du skickar ett mail till oss, så lägger vi in dig i mailinglistan. Vi har inte hunnit med än att lägga upp alla nyheter här vi försöker hinna med, så att det ska finnas även här.

Du kanske också känner i ditt hjärta att du vill ekonomiskt stödja verksamheten. Då kan du sätta in en slant på Sabras svenska PlusGirokonto: 167 04 94-2 (Israelgruppen Jämtland)

Hoppas du vill vara en del i Sabras arbete genom att bedja för och ekonomiskt stödja de olika saker som kommer upp i Sibirien eller Israel.

Välkommen in i Sabra-familjen!
Vid frågor och förslag skicka mail till:   sabrasverige@gmail.com  (Maria Nilsson)

Vi har tagit fram en broschyr för Sabra i Sverige. Du kan ladda hem eller skriva ut den under länken som följer;  Sabrainfo. Har du tankar på att sprida information om Sabra så kan det ju vara bra att ha en broschyr att sätta i handen för att kunna läsa i lugn och ro. Hör av dig så skickar vi några till dig efter behov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: