Sabra i Israel

Centrum för Sabra i Israel ligger i Sabra-house i Afula. Centret för Sabras arbete i Israel är Afula i norr. Arbetet gäller olim dvs immigranter från andra länder, Etiopien, Kurdistan, Litauen och andra stater från det tidigare Sovjetunionen. Det gäller israeler som behöver hjälp och vi mottar nya emigranter från Sibirien. Sabrahuset ligger högt med utsikt över Yisreeldalen till Megiddo (Harmagedonslätten). Berget Tabor och Nasaret kan också ses härifrån.

Sabra försöker hjälpa många olim som är i stort behov av hjälp med kläder, mediciner och mat.

Vi hjälper också till med familjeåterförening. Som ni vet har många unga människor under de senaste tio åren rest till Israel, där det finns åtskilliga program som har gett dem möjlighetatt studera på israeliska skolor. Denna generation har redan vuxit upp och nu är de i armén eller på universiteten. Sabra hjälper till med att sätta dem i förbindelse med föräldrar och släktingar, som fortfarande bor i Ryssland. Det finns många rörande och spännande historier om detta.

”Jag har vänt tillbaka till Jerusalem i barmhärtighet. Mitt hus skall byggas där, säger Herren Sebaot, och mätsnöret skall spännas över Jerusalem. Ropa ut än en gång: Så säger HERREN Sebaot: Än en gång skall mina städer flöda över av det som är gott. HERREN skall än en gång trösta Sion, än en gång skall han utvälja Jerusalem.” Sakarja 1: 16-17

Barmhärtighetsarbete
”Så säger HERREN Sebaot: ”Döm rätta domar och visa varandra godhet och barmhärtighet. Förtryck inte änkan och den faderlöse, främlingen och den fattige och tänk inte ut ont mot varandra i era hjärtan.” Sakarja 7: 9 – 10. Sabra tar sig an behövande fattiga, äldre, handikappade, föräldralösa och familjer som har det dåligt ställt genom att ge dem mat, mediciner och kläder. Genom att hjälpa andra människor lever vi efter Guds ord om att älska vår nästa som oss själva. Sabrahuset är ovärderligt för vårt arbete. Det är en plats för gudstjänster för nya församlingar i Yizreeldalen. Mat kan köpas i stora partier direkt från leverantörerna. Frysta varor blir behandlade korrekt och varma måltider tillagas. Det är helt visst Herrens arbete som Sabra utför och som du också inbjuds att delta i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: